Monday, February 18, 2013

Tartumaa koolinoored esitlevad homme oma esimesi äriplaane!

Novembris korraldas Tartu Ärinõuandla kümnes Tartu maakonna koolis minikoolituse „Minu äriidee – tulevikuvõimalus“, mille raames genereerisid 7.-12. klasside õpilased hulgaliselt vahvaid ideid. Ühised ajurünnakud aitasid õpilasi lähemale oma äriidee leidmisele ning veebruari alguses esitas 13 meeskonda oma äriplaani ka Tartu Ärinõuandla poolt korraldatud äriplaanide konkursile „Noorelt ettevõtjaks“. 

Tartu Ärinõuandla projekti „Ettevõtlikuks läbi mängu ja uute äriideede“ üheks tegevuseks on äriplaanide konkurss. Koolitaja Harald Lepiski innustusel viidi 7.-19.novembrini Tartumaa koolides läbi minikoolitused teemal „Minu äriidee – tulevikuvõimalus“, ärgitamaks noori koostama oma äriideele äriplaan, et esitada see Tartumaa noorte äriplaanide konkursile. Konkursile laekus 13 äriplaani kaheksast Tartumaa koolist. Osalesid õpilased Luunja Keskkoolist, Puhja Gümnaasiumist, Võnnu Keskkoolist, Nõo Reaalgümnaasiumist, Tartu Kommertsgümnaasiumist, Hugo Treffneri Gümnaasiumist, Tartu Kunstikoolist ja Tartu Kutsehariduskeskusest. 

19.veebruaril on kõigil kolmeteistkümnel äriplaani esitanul võimalus Atlantise konverentsikeskuses oma äriplaani ka žürii ees kaitsta ning tagasisidet saada. Samal ajal, kui žürii on oma lõplikku otsust tegemas, on noortel võimalus osa saada reklaami töötoast „Kuidas oma idee ümber fänne kasvatada?“. Töötoa viib läbi ja õpilasi juhendab Harald Lepisk (Victory Trainings OÜ). Päev lõpeb parimate tunnustamisega. Üheks auhinnaks on võimalus külastada üht Tartumaa atraktiivsemat ettevõtet – Playtech’i!

Käesoleva projekti põhiprioriteediks on ettevõtliku eluhoiaku toetamine ja kujundamine ning ettevõtluse kui 
karjäärivõimaluse teadvustamine. Projekti „Ettevõtlikuks läbi mängu ja uute äriideede“ rahastatakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu.
Tartu Ärinõuandla on maakondlike arenduskeskuste võrgustikus noorte valdkonnas tegutsenud juba aastast 2006. Nende aastate jooksul on algatatud erinevaid projekte ja initsieeritud erinevaid Tartumaa noorte ettevõtlikkust toetavaid tegevusi. Tartu Ärinõuandla eestvedada on sellised suurüritused nagu kevadel toimuv projektide tunnustamise konkurss, novembris toimuv VIII noortekonverents „Teed tulevikku – OKEI?!“ ja detsembris toimuv õpilasfirmade jõululaat.

Lisainfo:
Maili Vinn
Ettevõtluse konsultant
SA Tartu Ärinõuandla
+372 524 3079
maili.vinn@tartu.bas.ee

No comments:

Post a Comment