Tuesday, February 12, 2013

PRESSITEADE: Euroopa noortegarantiile tuleb läheneda sisuliselt

Pressiteade

8. veebruar 2013


Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles täna Dublinis toimuval töö- ja sotsiaalministrite mitteametlikul kohtumisel, et Eesti toetab Euroopas ühiselt astutavaid samme tööpuuduse vähendamiseks ning noortegarantii soovitust, mille kohaselt tuleks mitteaktiivsetele noortele nelja kuu jooksul tööle aitavaid lahendusi pakkuda. 

Minister rõhutas samas, et parim tulemus saavutatakse siis, kui igale noorele lähenetakse individuaalselt ning pakutakse just seda, mida konkreetne noor vajab - näiteks praktikakohta, koolitust või nõustamist. Rõivase hinnangul on oluline hinnata, kas suunata noor inimene kohe tööle või püüda teda aidata jõuda selleni, et tööpakkumiseni jõudmine võtab veidi enam aega, aga töö on tasuv ja soovidele vastav.

Dublinis toimub 7.-8.veebruaril Euroopa Liidu töö- ja sotsiaalministrite mitteametlik kohtumine, kus otsitakse lahendusi noorte tööpuuduse tulemuslikuks vähendamiseks. Eesistuja eesmärk on EL Nõukogu noortegarantii soovitus vastu võtta 28. veebruaril toimuval ametlikul EL töö- ja sotsiaalministrite nõukogu istungil.

Eesti on Euroopa Liidu kõige kiiremini langeva noorte tööpuudusega riik, kuid noorte tööpuudus on sellele vaatamata tööturupoliitika jätkuv prioriteet.

Jana Rosenfeld

Meediasuhete nõunik 

(Postimees, 08.02.2013)

No comments:

Post a Comment