Friday, April 19, 2013

Ainulaadne võimalus 2013. aastal - Varivalimiskomisjon otsib liikmeid!

Eesti Noorteühenduste Liit otsib poliitiliselt sõltumatu projekti "Noorte Varivalimised 2013" meeskonda maakondlike osaluskogude ja linna- ja valla noortevolikogude seast VARIVALIMISKOMISJONIDE vastutajaid ja liikmeid, kelle peamiseks ülesandeks on vastutada oktoobri alguses maakondlike avalike varivalimispunktide usaldusväärse töö kulgemise eest, et tagada noortele võimalus oma arvamus Varivalimiste hääletusel välja öelda.
 
Varivalimiskomisjonid peavad olema võimalikult usaldusväärsed seetõttu pakume võimalust eelisjärjekorras just teile.
Kuna ka noortekogude eesmärgiks on pakkuda noortele olulisi osalusvõimalusi ning suurendada noorte võimekust ja rolli ühiskonnas kaasa lüüa, siis on see võimalus ühise eesmärgi nimel mastaapselt koostööd ning ajalugu teha.
 
Maakondliku Varivalimiskomisjoni ülesanded on:
1. Valida ja kinnitada maakondliku varivalimispunkti asukoht. 
2. Tagada Varivalimispunkti jaoks vähemalt 3 vastutajat, keda koolitatakse ENLi poolt augustis ning kellega sõlmitakse usaldusleping.
3. Koostöös maakondliku koordinaatoriga planeerida varivalimispunkti avamine ja selle jäädvustamine.
4. Vastutada oktoobri alguses varivalimisperioodil varivalimispunkti toimimise eest (et poleks poliitilist reklaami, et oleks usaldusväärne hääletusvõimalus)
4. Osaleda sedelhäälte lugemisel vaatlejana.
 
Varivalimiskomisjonid tunnustatud ja koolitatud. Komisjonidel on võimalik arvamust avaldada avalikus Varivalimiste ajaveebis, saada üle Eesti uusi ja huvitavaid tutvuseid ning soovi korral panna end proovile täiendavates tegevustes, mis isiklikku väljakutset pakuvad. Tegemist on vabatahtliku tööga.
 
Varivalimiskomisjoni töö planeerimine toimub alates maist. Varivalimisperiood on 2013. aasta oktoobri alguses.
 
Oma soovist palume märku anda hiljemalt 1. maiks üleriigilise Varivalimiskomisjoni koordinaatorile Enelin Paasile kas e-posti (enelin@enl.ee) või telefoni teel ( +372 55 677 537).
 
LISAINFORMATSIOON:
Maia Eskla
Eesti Noorteühenduste Liit
Noorte Varivalimised 2013 projektijuht

No comments:

Post a Comment