Monday, April 8, 2013

2014. aasta Euroopa õpilasfirmade võistlus toimub Eestis

Junior Achievement Europe juhid andsid Eestile õiguse korraldada 2014. aasta üle-Euroopaline õpilasfirmade võistlus.
Õpilasfirmade suurvõistlus toob Tallinnasse ligi 200 võistlejat 35 riigist, ütles Junior Achievement Eesti juht Epp Vodja ERR-i uudisteportaalile.

Tema sõnul on õpilasfirmade loomine muutumas oluliseks osaks noorte haridusteel ning annab neile võimaluse end ettevõtjana proovile panna ja aitab õppida tundma ettevõtlusmaailma võimalusi ja ohte.

Eestis on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud registreeritud õpilasfirmade arv ning sel aastal ületati esmakordselt kahesaja piir ehk tänaseks on neid registreerunuid 225. 

Eesti õpilasfirmad on läbi aastate esinenud väga edukalt ka Euroopa õpilasfirmade võistlustel, lisaks paljudele poodiumikohtadele on korra ka võidetud.

Junior Achievement (JA) on Eestis 20 aastat tegutsenud sihtasutus, mis tegutseb ettevõtlushariduse edendamisega Eestis. JA Eesti pakub erinevaid programme ja koolitusi alates algkoolist kuni gümnaasiumi lõpuni. 

Suurimaks JA Eesti korraldatavaks ürituseks on riiklik majandusolümpiaad ning tuntuimaks ja nähtavaimaks õppevormiks Swedbanki toel arendatav õpilasfirmade programm.

No comments:

Post a Comment