Friday, March 22, 2013

Tartumaal stardib ettevõtluspäevakute sari!

Tartu Ärinõuandla poolt korraldatav Tartumaa koolinoortele suunatud ettevõtluspäevakute sari stardib 25.märtsil Võnnu keskkoolis. Ettevõtluspäevakud viiakse läbi erinevates Tartu linna ja maakonna koolides ning sari lõpeb mais toimuva projektide tunnustamise konkursiga „Ettevõtlik noor 2013“.
Ettevõtluspäevakute esimene etapp „Idee starter!“ viiakse läbi neljas erinevas Tartumaa koolis. Alustatakse 25.märtsil Võnnu keskkoolis, millele järgneb üritus 28.märtsil Puhja gümnaasiumis. 3-tunnise koolituspäeva raames on noortel võimalus genereerida ägedaid projektiideid, leida meeskonnaliikmeid, luua plaan idee elluviimiseks. Koolitusega tahetakse luua kõik eeldused, et noored võtaksid initsatiivi ja vastutuse kohe millegi toredaga pihta hakata. Sarja teises etapis aprillis ja mais, on noortel võimalus võtta osa motivatsioonikoolitusest ja lihvida ühisel esinemiskoolitusel oma projekti esitlemist.


Ettevõtluspäevakute sari lõpeb suurejoonelise projektide tunnustamise seminariga, kuhu on oodatud oma elluviidud projektiideed esitlema kõik programmis osalenud Tartumaa koolinoored. 

Koolitused viib läbi ja kogu sarja modereerib loovustreener Harald Lepisk (Victory Trainings OÜ). 

Käesoleva projekti üldeesmärgiks on Tartu linna ja maakonna koolinoorte (1.-12.klass) ettevõtliku meelelaadi ja eluhoiaku kasv läbi noorte ettevõtlikkusteadlikkuse kasvu ja praktiliste kogemuste. Projekti „Ettevõtlik noor Tartumaa“ rahastatakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu.

Tartu Ärinõuandla on maakondlike arenduskeskuste võrgustikus noorte valdkonnas tegutsenud juba aastast 2006. Nende aastate jooksul on algatatud erinevaid projekte ja initsieeritud erinevaid Tartumaa noorte ettevõtlikkust toetavaid tegevusi. Tartu Ärinõuandla eestvedada on suurüritused nagu 19.veebruaril toimunud äriplaanide konkurss, novembris toimuv VIII noortekonverents „Teed tulevikku – OKEI?!“ ja detsembris toimuv õpilasfirmade jõululaat.

Lisainfo:
Maili Vinn
Ettevõtluse konsultant
SA Tartu Ärinõuandla
+372 524 3079
maili.vinn@tartu.bas.ee

No comments:

Post a Comment