Wednesday, March 13, 2013

Tartu linna noortealgatusprojektide toetused on selgunud!

Äsja lõppenud noorte omaalgatuslike projektide taotlusvooru tulemusena toetab Tartu linn kümmet noortealgatust, mis toetavad inimestevahelist märkamist ja kutsuvad olulistel teemadel kaasa rääkima.   

Tartu noortealgatusprojektide taotlusvooru esitati kokku 18 projekti, millest kümne elluviimiseks jagati kokku 1975 eurot toetust. Projekte hindas noortest ja noortealgatusprojektide nõustajatest koosnev meeskond. 

„Toetatud projektide puhul on tegemist noortealgatustega, mis aitavad väljendada noorte häält,  loovad sidusust erinevate gruppide ja kultuuride vahel või kutsuvad kaasa mõtlema ühiskonna jaoks olulistel teemadel,“ teatab noorsooteenistuse juhataja Kristel Altosaar. 

Toetust saanud projektide raames saavad noored rääkida kaasa alaealiste õigusrikkumiste ennetamise ja autoriõiguste teemal või keskenduda ühiskonna valupunktidele omapärasel libakonverentsil. Noorte algatusel valmib Tähtvere skateparkgi vanadest ja kulunud obstaaklitest uus trikipark ning klassikaline kunst astub kesklinna parkidesse linlastele lähemale. Veel panustavad noored näiteks kultuuriõhtute korraldamisse ja Lip Dub’i (muusikavideo) loomisse linnatänavatel, et suurendada tolerantsust vähemuste suhtes. 

Tartu linna noortealgatusprojektide toetus on mõeldud 7-26aastaste noorte poolt algatatud, kirja pandud ja läbiviidavate projektide elluviimiseks. Projekti tegevused toimuvad Tartus või on muul viisil Tartuga seotud. Ühte projekti toetatakse kuni 200 euroga. 


Lisainfo: www.tartu.ee/noortealgatus; Anne Õuemaa, noorsooteenistuse peaspetsialist, tel 520 4654, 736 1353

No comments:

Post a Comment