Wednesday, August 31, 2011

Vabariigi valitsus kiitis heaks noorsootöö strateegia aastateks 2011-2013

Vabariigi valitsus kiitis 25. augusti istungil heaks noorsootöö strateegia aastateks 2011-2013, mille kogueelarve on 26 392 136 eurot. Rakendusplaan kajastab haridus- ja teadusministeeriumi valitsemisala 2011-2013. aasta eelarve vahendite jaotust vastavalt noorsootöö strateegia eesmärkidele.
Oluliste tegevustena on rakendusplaanis esile tõstetud noorte sotsiaalse tõrjutuse riski ennetamine, noorte osaluse suurendamine ühiskondlikes otsustusprotsessides, Eesti ja Euroopa Liidu noortepoliitika tihedam seostamine jm.

Vastavalt „Noorsootöö strateegiale 2006-2013” esitab haridus- ja teadusministeerium igal aastal valitsusele ülevaate möödunud aasta noorsootööst. 2010. aasta aruande järgi hinnati oluliseks tegevuseks noorte seiresüsteemi käivitamist (www.noorteseire.ee). Möödunud aastal alustati noorsootöö kvaliteedi mõõtmist, mis aitab eelkõige kaasa KOV tasandi noorsootöö korraldamisele. Tänu noorsootöö seaduse sisulisele uuendamisele on oluliselt suurenenud noorte volikogude arv. Ühtlasi jätkasid kohalikud omavalitsused noortekeskuste ja huvikoolide ehitamist ja renoveerimist.
Noorsootöö strateegia 2010. aasta rakendusplaani alusel elluviidud tegevuste kogumaksumus oli 12 274 345 eurot, millest välisabi moodustas 8 948 187 eurot.

"Rakendusplaanis on esmakordselt ka noortepoliitika eesmärkide saavutamise kirjeldus, mis tekkis sinna tänu ENLi aastatepikkusele lobistamisele. Noortepoliitika osas antakse ENLile nii-öelda mandaat töötada välja noorte osaluse ja kaasamise valdkonna tegevuskava; samuti sai sisse ka struktureeritud dialoog," kommenteeris Eesti Noorteühenduste Liidu noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.

No comments:

Post a Comment