Wednesday, October 6, 2010

Noored ja ametnikud panid tööpuudusega võitlemiseks pead kokku

2.- 4. oktoobrini Belgias toimunud euroopa riikide noorte ja ametnike ühisel konverentsil käidi välja 40 ettepanekut erinevatele institutsioonidele noorte tööpuuduse vähendamiseks. Ettepanekud moodustati noorte ja ametnike koostöös ning need olid suunatud erinevatele tasemetele, alates kohalikest omavalitsustest kuni Euroopa Parlamendini.

Ettepanekute väljatöötamiseks kasutati eelnevalt 27 liikmesriigis noorte tööpuuduse kohta läbi viidud konsultatsioonide tulemusi. Tulemused võeti erinevates töögruppides noorte ja ametnike ühise diskussiooni alla, ning neist moodustati lõpptulemusena konkreetsed ettepanekud.
Koostatud ettepanekud esitatakse eri tasemel institutsioonidele ning samuti saavad need aluseks järgmisele ühisele konverentsile, mis toimub 2011. aasta esimesel semestril Ungaris.

Belgias Leuveni linnas toimunud konverents oli juba teine konverents, mis on seotud Hispaania-Belgia-Ungari Euroopa presidentuuri, Euroopa Noortefoorumi ja Euroopa Komisjoni eesmärgiga arendada struktureeritud dialoogi noorte tööpuudusest otsustajate ja noorte vahel. Konverentsist võttis osa rohkem kui 100 noort ja 65 ametnikku üle Euroopa. Eesti noori esindasid ENLi avalike suhete juht Aleksandra Kamilova, ENLi vabatahtlik Risto Veskioja ja ENLi struktureeritud dialoogi siseriiklikku töörühma liige Marian Vares.

No comments:

Post a Comment