Monday, May 27, 2013

Jagati preemiaid noorte projektide tunnustamise konkursil "Ettevõtlik noor"

SA Tartu Ärinõuandla tunnustas eelmisel nädalal konkursi „Ettevõtlik noor 2013“ projekte. Tublimad tegijad valiti 16 Tartu linna ja maakonna koolide,noortekeskuste ning teistele noorteühenduste projektide hulgast.

23. mail Ahhaa konverentsikeskuses toimunud  lõpuseminaril tutvustasid projektimeeskonnad ja sihtgrupid väga erinevate eesmärkide ja tegevustega projekte.  Projektide hulgas oli nii sotsiaalse suunitlusega kui ka ettevõtluse edendamisele suunatud tegevusi. Viiest liikmest koosnev žürii valis üritusel välja parimad projektid, kes said ka rahalise preemia jätkutegevusteks või nende algatamiseks. Välja anti erinevates kategooriates seitse preemiat. Maailmahariduse eripreemia pälvis Tartu Erakooli projekt „Aafrika toetuseks“ ja  parima sotsiaalse eesmärgiga projektiks kuulutati Anne noortekeskuse noore Alar Nilovi läbi viidud projekt „Ära karda mind“. Aktuaalseima teema käsitluse eripreemia pälvis Tartu Kunstigümnaasiumi projekt „Hambatarkust!“. Parimaks „Noortelt noortele“ projektiks osutus Tähe noortekeskuse  projekt„Tööturul tegijaks“, parima koostöö eripreemia võitis Luunja Keskkooli projekt „Kringli kohvik“. Lisaks anti välja ka ettevõtlusega seotud auhinnad: väikeste ettevõtjate eripreemia pälvis Tartu Forseliuse Gümnaasiumi 1.klassi projekt „Ei killerkotile“ ja parima ettevõtluse eripreemia Miina Härma Gümnaasiumi õpilasfirma „Härma Pagar“.
Tartu Ärinõuandla sooviks on ärgitada noorte ettevõtlikku vaimu ja toetada nende heade mõtete elluviimist. Noored teevad vahvaid asju ja viivad ellu edukaid projekte, kuid nendest rääkima väga ei kiputa. Antud konkurss andis noorele võimaluse rääkida oma headest teostatud ideedest ka teistele noortele ja omakorda saada ise konkursilt häid mõtteid,“ tutvustas konkursi tagamaid noorte ettevõtlikkuse projektijuht Janeli Virnas.
 
Projektikonkurssi viidi läbi Euroopa Liidu Sotsiaalfondi toel.

Pilte konkursi lõpuseminarilt saad näha siit
 
Lisainfo: Janeli Virnas, projektijuht, Tartu Ärinõuandla, 5348 4685, janeli.virnas@tartu.bas.ee
 

No comments:

Post a Comment