Friday, January 25, 2013

Tartu Ärinõuandla tegutseb 2013. aastal Archimedes'e Euroopa Noored büroo maakondliku partnerina

Euroopa Noored on Euroopa Liidu noorte kodanikuharidusprogramm, mille kaudu toetatakse noorte omaalgatuslikke projekte ja rahvusvahelist koostööd. Rahastatakse noortevahetusi, -algatusi, -seminare, demokraatiaprojekte, Euroopa vabatahtlikku teenistust ning koolitustegevus- ja võrgustikuprojekte. Euroopa Noored võimalustest saab täpsemalt lugeda nende kodulehel (http://euroopa.noored.ee/voimalused)

Järgmine taotlustähtaeg on juba 01.02.2013!


     *Mida tähendab Tartu Ärinõuandla maakondlikuks partneriks olemine?*

Väga lihtsustatult öelduna on Euroopa Noored büroo loonud üle-eestilise maakondlike partnerite võrgustiku selleks, et kohapealseid ressursse kasutades jõuda noortele lähemale. Lisaks infolevile on maakondliku partneri roll nõustada ja toetada taotlejaid projektide koostamisel – et huviliste projektiideed jõuaksid ka taotluseni. Mainitud eesmärgi saavutamiseks pakub Tartu Ärinõuandla projektiideedele konsultatsiooni, abistab taotlejaid ideest tulenevalt parimate võimaluste ja lahenduste leidmisel, abistab projektitaotluse koostamisel ning partnerite ja erinevate kontaktide otsingutel.

Meie tegevuste eesmärgiks on edendada Tartumaa noorte hulgas ettevõtlikku meelt, eluhoiakut ja sallivust ning toetada nende kodanikuaktiivsust ning unistuste täitumist programmi Euroopa Noored toetusel.

Soovitame kõigil, kel on huvitav idee ja tahtmine midagi antud programmi raames korda saata, kasutada meie pikaajalise nõustamisteenuse võimalust ning võtta ühendust Tartu Ärinõuandla konsultandiga Asso Uibo (asso@tartu.bas.ee<mailto:asso@tartu.bas.ee> , 7 366 325).


     *Natukene mõtlemisainet*

SA Archimedes teatas detsembris rahulolevalt, et Euroopa Noored programm rahastas 2012. aastal 159 Eesti noorteprojekti, kokku üle 2 miljoni euro eest. Aasta viimases taotlusvoorus toetati näiteks Kehtna garaažikino avamist ning Serbiast, Makedooniast, Türgist, Gruusiast ja mujalt pärit vabatahtlike tegevust Eestis.

Kas pole mitte väärt võimalus?

No comments:

Post a Comment